Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador. Política de Cookies
  • AMB logo
  • Diputació Barcelona logo

Què és?

Ecopunts Gaia és un mapa d’ecopunts de la província de Barcelona. Els ecopunts són iniciatives ambientals geolocalitzades.

L’objectiu d’Ecopunts Gaia és donar a conèixer les iniciatives ambientals que existeixen al territori i afavorir-les.

Es tracta d’un projecte col·laboratiu adreçat a: els ajuntaments de la província de Barcelona; les empreses, comerços, cooperatives i establiments que incorporen criteris de sostenibilitat; i, la ciutadania.

Qualsevol persona, a títol individual o en representació de la seva empresa o entitat, pot proposar nous ecopunts, sempre que pertanyin a alguna de les categories i subcategories que es detallen (vegeu Ecopunts). Si compleixen els requisits, seran validats i incorporats al mapa.

A banda del web, el projecte compta amb un App per a dispositius mòbils (disponible per a Android i iPhone). En ell, a banda d’accedir al mapa d’ecopunts, també hi trobareu Gaia, un joc d’acció i estratègia, en què els usuaris, ciutadans de Gaia, hauran de col·laborar per Salvar la Terra dels perills que l’amenacen (com el canvi climàtic) i construir La seva ciutat sostenible i, així, incrementar la seva energia vital, conjuntament amb la del planeta. Per aconseguir punts que els permetran aconseguir el repte hauran de desplaçar-se pel territori a la recerca de punts d’energia (ecopunts), mitjançant el Radar Qi.

Des de les administracions públiques que impulsem aquest projecte ens sumem, amb aquesta iniciativa, a les diferents accions per a promoure els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Considerem que els pobles i ciutats tenen un paper clau en la lluita pel canvi climàtic, l’erradicació de la pobresa i la millora de la salut i les condicions de vida de totes les persones i espècies que habitem el planeta. Perquè no hi pot haver progrés social i econòmic, sense respectar el medi ambient.

Empoderar les ciutats vol dir empoderar les persones. I empoderar les persones significa empoderar les ciutats.

T’uneixes a la comunitat d’Ecopunts Gaia?

DESCARREGA’T ECOPUNTS GAIA al teu mòbil

iPhone

Android