Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis.
Podeu obtenir més informació o bé conèixer com canviar la configuració del seu navegador. Política de Cookies
  • AMB logo
  • Diputació Barcelona logo

Qui som?

Ecopunts GAIA és una iniciativa impulsada i promoguda per la Diputació de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

L'AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona) és una administració pública que té competències en els àmbits de la cohesió social, la planificació territorial i l'urbanisme, la mobilitat, el transport, la gestió de residus, l'abastament d'aigua, la protecció del medi ambient, l'habitatge social, les infraestructures i la promoció econòmica del territori metropolità. L' AMB és una gran conurbació urbana formada per un total de 36 municipis. Els municipis metropolitans són Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Barcelona, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, El Papiol, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, La Palma de Cervelló, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

L'AMB neix en compliment de l'Estatut de Catalunya per millorar la prestació dels serveis públics a l'àrea metropolitana de Barcelona i per garantir la implicació i participació ciutadanes. La constitució com a administració pública es va fer el 21 de juliol del 2011, d'acord amb la Llei 31/2010 aprovada pel Parlament de Catalunya.

La Diputació de Barcelona és una institució de govern local que impulsa el progrés i el benestar dels ciutadans del seu àmbit territorial: la província de Barcelona, 311 municipis en xarxa, la qual representa el 24% del total de la superfície de Catalunya i el 74,4% del total de la població catalana (més de cinc milions i mig de persones). Actua directament prestant serveis i, sobretot, en cooperació amb els ajuntaments.

Entre les tasques principals que desenvolupa, dona suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat de manera més homogènia a tot el territori. Coordina serveis municipals i organitza serveis públics de caràcter supramunicipal.

En l'àmbit de Medi Ambient, la Diputació de Barcelona treballa per promoure un territori més sostenible, per la preservació de la biodiversitat i per polítiques actives de prevenció, minimització, tractament dels residus i els seus impactes i d'estalvi i ús eficient dels recursos naturals, la reducció de la contaminació atmosfèrica, acústica i lluminosa i l'aposta per les fonts d'energia renovables.